Skip to main content

fremme helse, samt forebygge og behandle ulike plager

Massasje

Klassisk massasje

Klassisk massasje har til hensikt å redusere muskelspenninger og stivhet i muskulatur. Fysioterapeuten går i dybden av muskulaturen ved å stryke, kna og presse. Prosessen stimulerer utskillelsen av avfallsstoffer og bedrer blodsirkulasjonen i muskulatur. Klassisk massasje kan brukes både forebyggende og behandlende. Massasjen virker beroligende på nervesystemet og kan lindre smerte.

Idrettsmassasje

Idrettsmassasje er en spesifikk, stimulerende og dypere form for klassisk massasje hvor formålet er å øke idrettsutøverens prestasjon, bearbeide skader, forbedre rehabiliteringen etter en treningsøkt og for å redusere stress, nervøsitet eller konsentrasjonsproblemer før konkurranser eller på trening. Teknikken varierer med idretten, og tar hensyn til hvilke bestemte muskler og ledd som er involvert. Ofte kombineres massasjen med spesifikke tøyningsøvelser. Triggerpunktmassasje

Triggerpunktmassasje

Triggerpunktmassasje er en dyp behandlingsform som søker å løse opp kroniske spenninger i muskulaturen ved hjelp av trykk. Triggerpunkter kjennetegnes ved at de gir utstrålende smerter. Det vil si at smerten ofte oppleves i andre områder enn der problemet sitter. Andre symptomer kan være nummenhet, ilinger, kuldefølelse eller krafttap. Årsakene er som regel langvarig ensidig belastning eller plutselige påkjenninger som slag eller rykk. Behandlingen er en kombinasjon av massasje, trykking og tøyning. Triggerpunkter ligger latent i musklulatur. Dersom triggerpunkter aktiveres vil man kunne oppleve dette som en utstråling et annet sted. Aktivering av triggerpunkt kan oppstå i muskulatur som har vært spent over tid. Dette kan gjerne være i forbindelse med en skade eller ved statisk bruk eller feil bruk av muskulatur. Disse punktene gir ofte utstrålende smerte og opprettholder muskelspenningen hvis de ikke behandles.